Når kropp og sinn ikke stemmer overens under seksuell opphisselse

Noen ganger stemmer ikke kroppens fysiske reaksjoner overens med vår følelse av opphisselse. Dette fenomenet kalles arousal nonconcordance. Det innebærer at en kvinne kan bli fysisk opphisset, for eksempel bli våt, uten å føle seg mentalt eller emosjonelt opphisset - eller omvendt, føle seg mentalt opphisset uten å oppleve de fysiske tegnene på opphisselse. Dr. Emily Nagoski, forsker og sexolog, har popularisert dette konseptet, og forklarer at kroppens fysiske reaksjoner ikke alltid gjenspeiler våre indre følelser. Det er helt normalt og ikke noe å bekymre seg for, selv om det noen ganger kan føles forvirrende eller frustrerende ❤️ 

EMILY NAGOSKIS STUDIE OM AROUSAL NONCONCORDANCE
Dr. Emily Nagoski, som er en anerkjent sexolog og forsker, har studert fenomenet «arousal nonconcordance», der kroppens reaksjoner på opphisselse ikke alltid stemmer overens med følelsene våre. 

🌸 Slik ble studien gjennomført 
Nagoski brukte både laboratorieeksperimenter og selvrapporterte data i sine studier. Deltakerne ble utsatt for ulike seksuelle stimuli, mens deres fysiske opphisselse ble målt med vaginale fuktighetssensorer og andre fysiologiske metoder. Parallelt måtte de rapportere hvor opphisset de følte seg mentalt og emosjonelt. 

🌸 Dette fant de 
Resultatet viste ofte et misforhold mellom kroppens fysiske tegn på opphisselse og deltakernes mentale opplevelser. Kvinner kunne for eksempel bli fysisk opphisset (som økt vaginal fuktighet) uten å føle seg seksuelt opphisset, og noen ganger kunne de føle seg mentalt opphisset uten at kroppen viste de typiske fysiske tegnene. 

Dr. Nagoskis forskning viste at dette er helt normalt og ikke noe å bekymre seg for. Hun forklarte at kroppens reaksjoner ikke alltid gjenspeiler våre indre følelser og tanker. Denne innsikten bidrar til å skape en mer forståelsesfull og avslappet tilnærming til seksuell opphisselse, noe som kan redusere angst og forbedre parforholdet ❤️ 

HVORFOR SKJER DET? 
Den fysiologiske og den subjektive opphisselsen styres av ulike systemer i hjernen. Den fysiologiske opphisselsen, som for eksempel våthet i skjeden, er ofte en automatisk respons på ulike stimuli, også de som ikke er direkte relatert til sexlyst. Subjektiv opphisselse, derimot, påvirkes av tanker, følelser og den spesifikke situasjonen. 

Dette er en viktig distinksjon å være klar over. Fysiologisk opphisselse kan utløses av alt fra fysisk stimulering til hormonelle endringer, mens subjektiv opphisselse handler om hvordan vi faktisk føler det i øyeblikket. Så det er fullt mulig at kroppen reagerer mens tankene er et annet sted - og omvendt. 

HVORFOR DET ER VIKTIG Å FORSTÅ NÅR KROPP OG SINN IKKE ER I TAKT 
Forståelse for at opphisselse ikke er i samklang er avgjørende for å ha et sunt syn på seksuell opphisselse og nytelse. Det bidrar til å forstå at det er normalt at kropp og sinn ikke alltid er i harmoni, og kan redusere stress og angst i slike situasjoner. Når man er klar over disse forskjellene, blir det lettere å håndtere dem på en positiv måte. 

Dette konseptet understreker også betydningen av kommunikasjon og forståelse i seksuelle relasjoner. Når vi forstår at det er naturlig å føle at kropp og sinn noen ganger ikke stemmer overens, kan vi bedre kommunisere våre behov og opplevelser til partneren vår. Dette skaper et miljø preget av tillit og åpenhet, der begge parter kan jobbe sammen for å sikre en tilfredsstillende seksuell opplevelse ❤️ 

BRUKE GLIDEMIDDEL FOR Å FORBEDRE OPPLEVELSEN 
Det er absolutt ikke «juks» å bruke glidemiddel fordi du ikke er våt nok. En skjede kan være veldig opphisset, men ikke våt i det hele tatt, eller på den andre siden, gjennomvåt men ikke klar. Glidemiddel kan være en praktisk løsning for å håndtere de fysiske aspektene ved manglende opphisselse og sikre at seksuell aktivitet er behagelig og lystbetont, selv når kroppens naturlige fuktighet ikke samsvarer med opphisselsesnivået. 

VAGIVITAL LANSERER GLIDEMIDDEL 
Så hvordan vet du om du vil ha sex? Den eneste måten er å prøve å kjenne det i hodet, sinnet og kroppen. Ved å bruke glidemiddel blir du mer følsom og reduserer også friksjonen på følsomme deler. Glidemiddel er ikke bare et verktøy for kvinner med tørre slimhinner, men fungerer også perfekt som et sexleketøy som kan forsterke følelsen ❤️ 

Til høsten lanserer vi vår egen glidemiddel VagiVital ACTIVE GLIDE basert på VagiVital AktivGel, som er kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper. Vår nye glidemiddel vil tilby den samme fantastiske fuktigheten som AktivGel, men med enda mer glidemiddel for en glatt og behagelig opplevelse 🙌  

VagiVital AktivGel er en hormonfri gel som er klinisk utprøvd ved svenske universitetssykehus med fantastiske resultater mot tørre slimhinner, irritasjon og kløe i underlivet samt smerter ved samleie og vannlating. 

Kjøp 3-pakning AktivGel og få 10% rabatt her!  

 

Les flere kundeanmeldelser om AktivGel her! 

Vår fuktighetsgivende glidemiddel har også de samme egenskapene som sin storesøster AktivGel ❤️ siden den er: 

🌸 Parfymefri 

🌸 pH-vennlig 

🌸 Fuktighetsgivende 

🌸 Vannbasert 

🌸 Parabenfri 

Og viktigst av alt - det føles virkelig som naturlig vaginalsekret 🙌❤️ 

 

SE LANSERINGEN AV VAGIVITAL GLIDEMIDDEL 
Skriv inn e-postadressen din og motta en e-post når glidemiddelet vårt er tilgjengelig for kjøp i butikken vår. Fyll inn e-postadressen din her!

Ved å øke bevisstheten om manglende samstemthet kan kvinner og deres partnere bedre forstå og akseptere at det er en naturlig del av den menneskelige seksuelle opplevelsen. Kommunikasjon er avgjørende i et parforhold, men noen temaer kan være vanskelige å snakke om. Neste gang kropp og sinn ikke er helt i synk, pust ut og husk at det er helt normalt ❤️ Snakk med partneren din - til syvende og sist handler det om å skape en opplevelse der begge føler seg komfortable og fornøyde. 

Ta vare på deg selv & Stay Pussytive ❤️ 

/Fanny Falkman Grinndal 
Business Manager Nordics 
Peptonic Medical AB 
fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se