Må man ha sex resten av livet?

"Farvel til tørre slimhinner og ubehag og velkommen til sexlyst og et herligere parforhold", sier Amelia Adamo med et varmt smil i reklamefilmen for VagiVital. Nå har du kanskje allerede sett reklamen selv, der Amelia deler sine ekte personlige erfaringer med våre AktivGel- og V Cleanser-produkter, som både har revolusjonert hennes intime helse og hennes parforhold ❤️. Utsagnet til Amelia har utløst en rekke reaksjoner, og kommentarfeltet flommer over av alt fra jubel til skeptiske spørsmål som f.eks:

"Må man ha sex resten av livet? Litt overreklamert noen ganger, er det ikke?"

På nettsidene våre kan du også lese følelsesladde anmeldelser, som denne fra Ulla: "Vi giftet oss som 30-åringer og har fortsatt et aktivt sexliv som 80-åringer, takket være VagiVital AktivGel, som motvirker smertefulle rifter." Disse historiene understreker hvor individuelle våre behov og drømmer er, også når det gjelder sex og sexlyst.

For er det tørre slimhinner som reduserer lysten, eller er det slik at når sex blir mer et smertefullt ork enn en lystbetont nytelse, så synker også lysten? En kundeundersøkelse viser at mer enn halvparten av kvinnene som bruker AktivGel har blitt mer seksuelt aktive, noe som leder oss til viktige spørsmål: Hva kommer først - høna eller egget? Og hvilken betydning har egentlig sex? I min verden trenger ikke sex alltid å inkludere penetrering for å telle, men lysten er viktig og bør være der uansett alder ❤️

For mer personlige anmeldelser om AktivGel, se her!

FORSKNING PÅ SEX HOS ELDRE

Undersøkelser av eldre kvinners sexliv viser at mange setter pris på og nyter det, til tross for en del fysiske og psykiske utfordringer. En studie fra Socialstyrelsen i Sverige viser at rundt 40% av kvinner over 70 år er seksuelt aktive. Samtidig viser andre studier at opptil 50% av kvinner etter overgangsalderen kan lide av tørrhet i skjeden, noe som kan påvirke seksuallivet. Til tross for dette rapporterer seksuelt aktive eldre kvinner ofte høyere tilfredshet med livet og mindre depresjon.

Undersøkelser viser også at selv om den fysiske evnen kan avta med alderen, trenger ikke lysten å avta. Omtrent 60% av kvinner mellom 60 og 69 år føler fortsatt sterk seksuell lyst.

Mange eldre kvinner møter både fysiske barrierer som tørrhet i skjeden og psykiske utfordringer som angst eller sorg. Et aktivt sexliv har imidlertid mange positive sider; det fremmer fysisk og psykisk helse, øker mengden velværehormoner og kan styrke selvfølelsen. Seksuell aktivitet bidrar også til fysisk helse ved å forbedre blodsirkulasjonen og hjertehelsen, samtidig som frigjøringen av velværehormoner som oksytocin og endorfiner øker det emosjonelle velværet. I tillegg kan sex både forbedre selvfølelsen og bidra til et mer positivt selvbilde ❤️

ALTERNATIVE FORMER FOR INTIMITET

Ofte fokuserer diskusjonen om intimitet feilaktig bare på samleie, men det er viktig å være klar over at intimitet kan ta mange ulike former. Sex omfatter ikke bare penetrering, men også berøring, kyssing og andre ikke-penetrerende handlinger som kan være dypt tilfredsstillende. Onani er også en viktig del av seksuell utforskning som kan forbedre både seksuell helse og selvfølelse, redusere stress og bidra til bedre søvn.

Undersøkelser viser at alle former for seksuell aktivitet stimulerer frigjøringen av oksytocin, "kjærlighetshormonet", som fremmer følelsen av nærhet og tilhørighet. Det er avgjørende for å bygge sterke følelsesmessige og fysiske bånd. Ved å utvide synet på sex og oppmuntre til en mer inkluderende forståelse kan vi hjelpe den enkelte til å finne dypere tilfredsstillelse på måter som passer deres behov og ønsker.

Er du på utkikk etter inspirasjon og ønsker å lære mer om begjær? Les vårt intervju med Monica Sundberg fra Sveriges første datingprogram for seniorer. Hun forteller åpenhjertig om hvordan du kan berike sexlivet ditt og utforske begjærets verden gjennom hele livet, der nytelse spiller en sentral rolle for ditt velvære. For å lese intervjuet, klikk her.

 

SMERTELINDRING OG ET FORNYET SEXLIV

Tørre slimhinner er for mange kvinner en betydelig kilde til ubehag og smerter, særlig i forbindelse med seksuell aktivitet. Det kan være flere årsaker til tørre slimhinner, blant annet hormonelle endringer i overgangsalderen, visse medisiner eller medisinske tilstander. I tillegg til tørrhet kan symptomene omfatte kløe, svie og smertefulle sprekker som kan gjøre samleie svært smertefullt. Dette fører ikke bare til fysisk ubehag, men kan også ha stor innvirkning på en persons følelsesmessige og seksuelle velvære.

Det finnes heldigvis løsninger! VagiVital AktivGel er laget for å hjelpe mot nettopp disse utfordringene. Gelen bidrar til å fukte slimhinnene i underlivet på en naturlig måte. Med mer fuktighet og smøring kan gelen redusere ubehaget betydelig og gjøre seksuelle aktiviteter mer behagelige igjen. Mange av våre kunder er begeistret over hvor effektiv AktivGel er og rapporterer om store forbedringer, og forteller gledelige historier om hvordan de har fått tilbake sexlivet og kan nyte intimiteten uten de smertene og ubehaget som tidligere var en del av deres hverdag.

I studiene våre har vi observert at kvinner som bruker AktivGel oppnår optimale resultater etter tre måneders (90 dager) bruk, noe som tilsvarer tre tuber. Deretter er det vanligst å gå over til å bruke AktivGel annenhver eller hver tredje dag. En stor fordel med AktivGel er at den er helt ufarlig og ikke kan overdoseres.

Vi tilbyr for tiden 10% rabatt ved kjøp av tre tuber. Kjøp det her! 


KONKLUSJON

Det å ha sex hele livet er ikke en forutsetning for å leve et fullverdig liv, men for mange kan det være en viktig del av velvære og livskvalitet. Vi snakker ofte om de mange fordelene ved sex - både fysiske og emosjonelle - men det er også viktig at vi ikke lukker øynene for de utfordringene som kan oppstå, særlig når vi nærmer oss slutten av livet. Det er flott å vite at vitenskapen faktisk er på vår side og bekrefter at et aktivt og lystbetont sexliv kan bidra til en rekke helsefordeler for eldre mennesker, ikke bare fysisk, men også mentalt og emosjonelt. Det å tilpasse og opprettholde et sexliv som passer til ens individuelle behov og evner, blir dermed en viktig del av det å ha det bra også på "livets høst". Hvis du vil og har lyst, altså ❤️

 

Ta vare på deg selv & Stay Pussytive ❤️

/Fanny Falkman Grinndal

Business Manager Nordics

Peptonic Medical AB

fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se