Forskning for vaginal helse - nyt god intimpleie!

Begrepet "intimpleie" vokser enormt, og i dag finnes det en mengde ulike produkter for underlivet som noen ganger ikke ser ut til å ha noe høyere formål enn å få underlivet til å lukte jordbær eller kanskje fersken, og der mange produkter også påstår at de er svært effektive uten å ha dokumentert effekt. Fordelene med denne eksplosjonen av intimpleieprodukter er derimot at underlivshelse i økende grad har blitt avdramatisert og blitt en naturlig del av livene våre. Det at vi åpent kan begynne å snakke om overgangsalder, tørre slimhinner eller illeluktende utflod er faktisk en lettelse men for meg personlig er det viktig at intimpleieprodukter også er klinisk dokumentert. Intimhygiene er noe mange av oss setter stor pris på, og det er ingen overraskelse at vi vil ha det beste når det gjelder produkter og behandlinger som påvirker vårt vaginale velvære. Men hva betyr egentlig begrepet "klinisk utprøvd", og hvordan kan vi være sikre på at produktene vi bruker, faktisk lever opp til denne standarden?

 

HVA MENES MED "KLINISK BEVIST"?

Når vi hører ordet "klinisk bevist", tenker vi vanligvis på noe som har gjennomgått strenge tester og studier for å sikre at det fungerer og er trygt. Det er akkurat det det betyr 😊. Når noe er "klinisk bevist", betyr det at det finnes pålitelige data som viser de positive effektene.

Produkter og behandlinger må gjennomgå grundige vitenskapelige studier i kliniske miljøer for å oppnå denne statusen. Studiene er strengt planlagte og følger regler som er utformet for å gi pålitelige resultater. Det er en prosess som innebærer at forskerne sammenligner det de tester med andre alternativer for å sikre at resultatet er knyttet til det som studeres.

 

HVA KREVES FOR Å BLI ANSETT SOM "KLINISK BEVIST"?

Klinisk bevist betyr kort sagt at produktpåstandene kommer fra en klinisk studie der frivillige tester produktet i en avtalt tidsperiode. Innenfor begrepet finnes det imidlertid ulike parametere som vurderer graden av klinisk evidens.

Det finnes en mengde "gloser" å kjenne til.

 

🌸 Placebo-kontroll

I en slik studie får noen personer en "falsk" behandling (som ikke har noen effekt), mens andre får den ekte behandlingen. På denne måten kan man vurdere om behandlingen faktisk virker og ikke bare er en placeboeffekt. Placebokontrollerte studier brukes hovedsakelig for legemidler, men også for noe medisinsk utstyr.

 

🌸 Dobbeltblindet studie

I dette tilfellet vet verken deltakerne eller forskerne hvilken behandling hver enkelt person får. Dette gjør det vanskeligere for noen å påvirke resultatene ved et uhell.

 

🌸 Åpen studie

I denne studien vet deltakerne og forskerne hvilken behandling hver enkelt person får. Dette er fortsatt verdifullt, men risikoen for placeboeffekter er større enn i dobbeltblindede studier.

 

🌸 Relevant gruppe personer

For at studien skal være god nok, må deltakerne også ligne på populasjonen som behandlingen er beregnet på. Jo flere deltakere det er i en studie, desto sikrere er resultatene.

 

🌸 Godkjent av etisk komite

Studier som er godkjent av en etisk komité, sikrer at studien respekterer deltakernes rettigheter og er etisk gjennomførbar. Denne typen studier gir et større kvalitetsstempel sammenlignet med studier som gjennomføres uten etisk komité.

 

🌸 Korrekte målemetoder

Studien må måle ting på samme måte hver gang. Det betyr at man bruker de samme verktøyene og protokollene for å se på hva som skjer og hvordan det fungerer.

 

🌸 Statisk analyse - den riktige måten å måle ting på
Dataene må analyseres grundig ved hjelp av egnede statistiske metoder for å fastslå om eventuelle forskjeller eller effekter er reelle og ikke et resultat av tilfeldigheter.


🌸 Reproduserbarhet - andre kan prøve igjen

For at resultatene skal være pålitelige, må de kunne reproduseres og valideres av uavhengige forskere og studier. Hvis andre forskere gjør det samme, skal de altså få de samme resultatene.

 

INTIMT, MEN VITENSKAPELIG - KLINISK BEVIST EGENPLEIE

Kvinners intime helse er ikke noe VagiVital tar lett på! Vi bygger opp en portefølje av produkter for kvinners intimhelse som kan diagnostisere, behandle og forebygge problemer - og vi gjør det med en solid dose vitenskap, en klype humor og med et ønske om at alt skal være tiltalende og vakkert! Er det mulig? Selvfølgelig er det det! For å løse oppgaven har vi så langt lagt hele 115 millioner svenske kroner i den vitenskapelige gryta - fordi vi mener at intimpleie for kvinner er noe som må baseres på forskning. Over 1600 kvinner har deltatt i studiene våre. Og nei, vi har ikke gjennomført eksperimentene våre i et mystisk laboratorium i skogen. I stedet har vi inngått samarbeid med prestisjetunge universitetssykehus og toppmoderne forskningsinstitusjoner med ekspertise innen gynekologi, fordi vi er opptatt av å gjøre en forskjell i kvinners liv, bokstavelig talt.

 

VAGIVITAL - PRODUKTER BASERT PÅ FORSKNING

Hva er det som er så oppsiktsvekkende? Vel, vi påstår ikke bare at produktene våre virker, vi har data som beviser det. Forskningen vår er så omfattende at hvis du stablet alle studiene våre oppå hverandre, ville du trengt en bokhylle som strekker seg til månen og tilbake. Ok, det er kanskje ikke sant, men det er definitivt en imponerende mengde data. Du kan selv ta en titt på alt det vitenskapelige arbeidet vårt på nettstedet vårt .

 

Les VagiVitals studier her!

 

Det spennende med vitenskapen er at den alltid kan overraske deg, som å finne sjokolade i kjøkkenskapet når du minst venter det - men på en mye mer vitenskapelig måte. Dessuten kan det som før var alternative metoder, takket være grundige studier, vise seg å ha reelle kliniske effekter.

Selv mener jeg at alle vaginaer fortjener det beste og at produktene jeg velger til meg selv må være vitenskapelig underbygget og dokumentert. Selv om jeg kan omfavne alternative metoder på andre områder i livet, velger jeg å holde min intime helse forankret i verifiserte studier og klinisk evidens. Så, kjære venner, la oss ta vare på oss selv og fortsette å være "pussytive" og ta informerte valg for vår intime helse .

 

Av: Fanny Falkman Grinndal