Bakteriell vaginose vs. soppinfeksjon: Hva er forskjellen?

Det er deilig med sommer, men det betyr også økt risiko for ubehagelige underlivsproblemer for mange kvinner. Bakteriell vaginose (BV) og soppinfeksjoner er to av de vanligste problemene. Men hvordan vet man hva som er hva, og hvorfor er sommeren en tid da flere kvinner rammes?

HVORFOR ER SOMMEREN EN RISIKOPERIODE?

Vi utsettes for flere faktorer som kan forstyrre balansen i underlivet om sommeren. Fuktig badetøy, økt svetting og endrede hygienevaner kan alle bidra til endringer i underlivsmiljøet. Med endrede hygienepraksiser mener vi kanskje at man dusjer oftere og bruker andre typer såpe eller rengjøringsprodukter. Ved bruk av sterke såper kan den naturlige pH-balansen i underlivet forstyrres, noe som kan gjøre det lettere for både sopp og skadelige bakterier å vokse. Dette skaper en perfekt grobunn for både BV og soppinfeksjoner. Sørg derfor for at du alltid har vår fuktighetsgivende intimvask V Cleanser i toalettmappen ❤️

 

Kjøp 3-pakning V Cleanser intimvask og få 10% rabatt her!

 

SYMPTOMER PÅ BAKTERIELL VAGINOSE

🌸 Illeluktende utflod: Sterk, fiskeaktig lukt som ofte blir verre etter samleie. 

🌸 Gråhvit utflod: Utflod er ofte tynnere enn normalt og kan være gråhvit i fargen. 

🌸 Mild irritasjon: Noen kvinner opplever mild kløe eller irritasjon, men ikke alltid.

SYMPTOMER PÅ SOPPINFEKSJON

🌸 Intens kløe: Et av de mest markante symptomene er sterk kløe i underlivet. 

🌸 Tykk, hvit utflod: Utflod har ofte konsistens som cottage cheese. 

🌸 Rødhet og hevelse: Huden rundt skjeden kan bli rød og hoven, og noen ganger oppstår det smerter ved vannlating eller samleie.

HVORDAN KAN DU VITE HVA DU HAR?

Basert på symptomene alene kan det være vanskelig å se forskjell på bakteriell vaginose og en gjærsoppinfeksjon, ettersom de kan overlappe hverandre. I tillegg kan noen kvinner ha en dobbeltdiagnose, det vil si både bakteriell vaginose og soppinfeksjon samtidig. Da kan det ene symptomet skjule seg bak det andre, noe som gjør det enda viktigere å finne ut hva symptomene skyldes før man behandler. Feil behandling, som for eksempel å behandle for sopp uten å ha det, kan forverre problemene og forstyrre den naturlige balansen ytterligere.

Et godt første skritt er å bruke vår selvtest VagiVital VS for bakteriell vaginose. Med denne testen kan du enkelt og raskt finne ut om du lider av bakteriell vaginose, alt i ditt eget hjem.

Kjøp VS selvtest for bakteriell vaginose her!

 

BEHANDLING AV BAKTERIELL VAGINOSE

Hvis du har bakteriell vaginose, finnes det en effektiv behandling. Vernivia vaginalmousse fra VagiVital gjenoppretter bakteriebalansen i underlivet og lindrer raskt symptomene. I løpet av 12 timer er illeluktende utflod forårsaket av bakteriell vaginose allerede lindret. Vernivia vaginalmousse er enkel å bruke hjemme og behandler bakteriell vaginose i løpet av 7 dager - helt uten antibiotika!

 Kjøp Vernivia vaginalmousse her!

 

BEHANDLING AV SOPPINFEKSJONER

Det finnes flere reseptfrie behandlinger mot soppinfeksjoner på apoteket. Det er viktigt å følge instruksjonene nøye og å fortsette behandlingen, selv om symptomene forsvinner tidligere. Hvis infeksjonen kommer tilbake ofte, bør du oppsøke lege for videre undersøkelser.

 

Les vår blogg om hvordan du kan bli kvitt en soppinfeksjon her!

 

TIPS FOR Å FOREBYGGE BAKTERIELL VAGINOSE OG SOPPINFEKSJONER OM SOMMEREN

🌸 Skift badetøy raskt: Unngå å sitte for lenge i fuktig badetøy. 

🌸 Bruk undertøy som puster: Bomullsundertøy bidrar til å holde området tørt. 

🌸 Unngå sterke såpeprodukter: Bruk milde, uparfymerte produkter til intimhygiene. 

🌸 Tørk deg ordentlig: Sørg for at du er helt tørr etter dusjing eller bading før du kler på deg.

Stay Pussytive og nyt sommeren litt til ❤️

/VagiVital teamet