Derfor bør du aldri bruke såpe i underlivet

Det å ta vare på underlivet er en viktig del av vår personlige hygiene. Det er imidlertid helt fy-fy å bruke vanlig såpe der nede! Selv de "milde" intimsåpene som markedsføres som skånsomme, er fortsatt såper og kan forårsake problemer. Dette er grunnen til at du bør slutte å bruke såpe i underlivet, og hva du kan gjøre i stedet ❤️

SÅPE FORSTYRRER DEN NATURLIGE BALANSEN
Underlivet har et naturlig surt miljø med en pH-verdi på mellom 3,8 og 4,5, noe som beskytter mot skadelige bakterier og sopp. Vanlig såpe, selv den "milde" varianten, er ofte alkalisk med en pH over 9. Når du bruker såpe i underlivet, forstyrrer du den naturlige balansen og inviterer inn uønskede gjester som kan forårsake irritasjon og infeksjoner.
FORSKNING PÅPEKER PROBLEMENE
Overdreven bruk av såpe i underlivet kan øke risikoen for infeksjoner som bakteriell vaginose, viser forskning. Jo mer vi vasker oss med såpe, jo verre blir det - det blir som en ond sirkel. Bakteriefloraen forstyrres, og de gode bakteriene kan bli færre, mens de dårlige bakteriene tar over, noe som fører til symptomer som illeluktende utflod, kløe, svie og soppinfeksjoner.
En studie publisert i Journal of Obstetrics and Gynaecology viste at kvinner som regelmessig brukte såpe i underlivet, hadde en betydelig høyere forekomst av bakteriell vaginose. Kvinner som brukte såpe, hadde nesten dobbelt så stor risiko for å utvikle bakteriell vaginose sammenlignet med dem som brukte vann eller milde, pH-balanserte produkter. Dette skyldes at den høye pH-verdien i såpe forstyrrer det naturlig sure miljøet i skjeden, noe som gjør det lettere for skadelige bakterier å vokse.

Ubalansen kan også føre til økt risiko for andre vaginale infeksjoner og ubehag. En annen studie fra British Journal of Dermatology fant at bruk av såpe og parfymerte produkter i underlivet kan føre til irritasjon og økt følsomhet, noe som i sin tur kan gjøre huden mer utsatt for infeksjoner.

Ved å forstå disse forskningsresultatene blir det klart hvorfor det er viktig å unngå såpe i underlivet og i stedet bruke produkter som er spesielt utviklet for å opprettholde den naturlige balansen ❤️

DEN ONDE SIRKELEN
Såpe er laget for å løse opp fett og smuss, noe som er bra for hender og kropp, men ikke for det følsomme underlivet. Huden der nede er tynnere og mer følsom, og såpe kan tørke den ut, noe som fører til kløe og ubehag. Tørr hud er også mer utsatt for sprekkdannelser, noe som øker risikoen for infeksjoner. Når du vasker underlivet med såpe, fjerner du de naturlige oljene og de gode bakteriene som beskytter mot infeksjoner. Dette kan føre til både illeluktende utflod forårsaket av bakteriell vaginose og tørrhet og irritasjon, noe som kan gjøre at du føler behov for å vaske deg enda oftere. Overdreven vasking forverrer bare problemet og skaper en ond sirkel av ubehag og infeksjoner.

Hvis du allerede lider av bakteriell vaginose, har vi løsningen for deg 🙌 Vernivia Vaginal Mousse by VagiVital behandler bakteriell vaginose i løpet av 7 dager og lindrer illeluktende utflod etter bare 12 timer. Det er en effektiv måte å bryte den onde sirkelen på og gjenopprette balansen i underlivet.

Kjøp Vernivia Vaginal Mousse fra VagiVital her! 

ET BEDRE ALTERNATIV: V CLEANSER INTIMVASK
I stedet for såpe kan du prøve vår VagiVital V Cleanser. Den er 100% såpefri og basert på vår fantastiske fuktighetsgivende AktivGel. V Cleanser er ikke en olje, men den kan rense både oljebaserte og vannbaserte urenheter - noe en vanlig olje ikke kan gjøre. Den gir intens fuktighet, og du trenger ikke engang å skylle alt av i dusjen, noe som gjør den superpraktisk og skånsom.


Fyll opp lageret til ferien og kjøp 3 V Cleanser og få 10% rabatt her!

VAGINAEN RENSER SEG SELV
Kroppen din er fantastisk til å ta vare på seg selv, og underlivet er faktisk ikke noe unntak. Utflod bidrar til å holde området rent og fritt for skadelige bakterier. Det naturlige sekretet inneholder en blanding av væsker og celler som fjerner døde celler og uønskede bakterier, noe som bidrar til å opprettholde et sunt miljø i skjeden. I tillegg inneholder utflod laktobaciller, gode bakterier som produserer melkesyre og bidrar til å opprettholde en lav pH-verdi, noe som gjør det vanskeligere for skadelige bakterier å trives.
Det er viktig å la denne naturlige prosessen foregå uten å forstyrre den med sterke rengjøringsmidler eller såper som kan forrykke den delikate balansen.

HVIS VAGINAEN RENSER SEG SELV, HVORFOR BRUKER MAN V CLEANSER INTIMVASK?

Du lurer kanskje på: Hvis vaginaen har en fantastisk selvrensende evne, hvorfor trenger jeg da å bruke en intimvask som V Cleanser? Det er et godt spørsmål! Her er hvorfor V Cleanser er et godt tilskudd til din naturlige hygiene:

🌸 Ekstra hjelp med den daglige hygienen:
Selv om vaginaen kan rengjøre seg selv, kan området rundt den trenge litt ekstra hjelp. VagiVital Moisturising V Cleanser er utviklet for å være skånsom nok til å brukes på det følsomme området rundt vulva, uten å forstyrre den naturlige balansen.

🌸 100% såpefri og superfuktighetsgivende:
V Cleanser er 100% såpefri og basert på vår fantastiske AktivGel, som gir intens fuktighet. I kontrast til vanlige oljer kan den rense både oljebaserte og vannbaserte urenheter, noe som gjør den effektiv og skånsom. En av de beste egenskapene til V Cleanser intimvask er at du ikke engang trenger å skylle av alt i dusjen, så skånsom og fuktighetsgivende er den.

🌸 Perfekt for sensitiv hud:
V Cleanser er utviklet for å være skånsom mot den følsomme huden i underlivet. Den tørker ikke ut eller irriterer, noe som er perfekt for deg som har sensitiv hud eller er utsatt for irritasjon.

🌸 Gi vulvaen din det beste:
Mange kvinner bruker intimvask og vil fortsette å gjøre det. Da bør de gi vulvaen sin det beste - nemlig VagiVital V Cleanser intimvask ❤️

KONKLUSJON
Så slutt å bruke såpe i underlivet! Utflod bidrar til å holde deg ren, og når du velger intimvask, bør du være nøye med valget og unngå såpe. Vulvaen din er fantastisk - akkurat som deg ❤️

Ta vare på deg selv & Stay Pussytive ❤️
/VagiVital teamet