SEKS GODE ENDRINGER ETTER KLIMAKTERIET (OVERGANGSALDEREN)

Kanskje er det fordi jeg har en pågående 50-årskrise, som jeg har fornektet til nå, eller fordi menstruasjonssyklusen min nå varierer mellom 19 og 90 dager, noe som gjør meg frustrert og litt ute av balanse. Men for å være ærlig blir jeg ganske deprimert når jeg googler "klimakteri". Jeg savner innhold på nettet som gjenspeiler styrken, selvsikkerheten og skjønnheten jeg ser hver dag hos mine medsøstre på 50+Her er noen korte utdrag av de første setningene jeg leste etter å ha googlet "Klimakteriet" (altså, et pent ord for klimakteriet):

"...Klimakteriet er det tidspunktet i livet da eggstokkfunksjonen avtar, menstruasjonen opphører og hormonbalansen i kroppen endres..."

"... Klimakteriet er en tid i livet da kroppen gjennomgår forandringer. Du får din siste menstruasjon og kan ikke lenger bli gravid. Noen får problemer og føler seg dårlig..."

"...Klimakteriet er det tidspunktet i livet da eggstokkfunksjonen avtar og menstruasjonen opphører. Nivåene av kvinnelige kjønnshormoner synker, og kroppen påvirkes på flere måter..."

"... For mange varer klimakteriet mellom fem og ti år før og etter siste menstruasjon. Dette er lengre enn de fleste er klar over..."

Ikke særlig morsomt, eller hva?

For mange kvinner kan klimakteriet være veldig tøft, men alt kan vel ikke bare handle om det negative? Jeg skulle ønske vi også kunne se på klimakteriet som et "klimaks", med en oppadgående kurve der livet gradvis kan bli lettere, morsommere og hyggeligere på mange måter. For det er faktisk mye som er PUSSYTIVT ❤.

SEKS POSITIVE ENDRINGER ETTER KLIMAKTERIET

Klimakteriet har ofte blitt sett på som en taps fase, men la oss revurdere dette perspektivet. Hva om vi også kunne se den som en tid med fornyelse og styrke? La oss se på noen av klimakteriets positive sider og finne ut hvorfor denne livsfasen også kan være en av de mest befriende og givende!

1. Harmonisk hormonell balanse

Etter klimakteriet opplever mange kvinner en jevnere hormonbalanse, noe som kan føre til et mer stabilt humør. En studie publisert i tidsskriftet Menopause viste at kvinner etter klimakteriet rapporterte om færre humørsvingninger og generelt bedre livskvalitet. Uten den månedlige syklusen med hormonelle topper og bølgedaler føler mange kvinner seg mer balanserte og sentrerte.

2. Ikke mer mensen

Det kan være en stor lettelse å bli kvitt mensen. I tillegg til de åpenbare fysiske fordelene, som å slippe menssmerter og ubehag, er det også psykologiske fordeler. En studie i Journal of Women's Health viste at mange kvinner rapporterte om en økt følelse av frihet og uavhengighet når de ikke lenger trengte å håndtere mensen.

3. Bedre sexliv

Selv om det finnes myter om det motsatte, har forskning vist at mange kvinner opplever økt seksuell lyst og tilfredsstillelse etter klimakteriet. Ifølge en rapport fra North American Menopause Society kan redusert bekymring for graviditet og økt selvbevissthet føre til fornyet intimitet og nytelse.

Les bloggen Sex & Lyst i Overgangsalderen her!

4. Økonomisk selvstendighet

Mange kvinner over 50 år opplever en tid med økonomisk velstand. En rapport fra National Bureau of Economic Research viser at kvinner i denne alderen er mer tilbøyelige til å ta økonomiske beslutninger som fremmer deres langsiktige velferd, noe som gir dem større økonomisk frihet og trygghet.

5. Karrieren er på toppen

Etter mange års hardt arbeid og engasjement kan mange kvinner oppleve de mest givende delene av karrieren etter klimakteriet. Ifølge Harvard Business Review er kvinner over 50 år en av de raskest voksende gruppene av entreprenører, noe som viser at denne fasen kan være en tid for faglig fornyelse og innovasjon.

6. Personlig utvikling

Klimakteriet kan være en tid for indre refleksjon og personlig vekst. En studie i Journal of Aging Studies viste at mange kvinner opplevde økt selvbevissthet og en fornyet følelse av mening i denne fasen, noe som førte til en dypere forståelse av dem selv og deres plass i verden.

Les bloggen Jeg er en KLIMAKS-eri kjærring her!

KLIMAKTERIET - EN NY SJANSE TIL Å BLOMSTRE

Klimakteriet kan faktisk være en mulighet til å blomstre 🌺 Det er en tid for mange kvinner til å reflektere over livet, kanskje tenke nytt og lære seg selv bedre å kjenne. Det kan være som en ny start, fylt med styrke og styrket selvtillit!

Ta vare på deg selv og Stay Pussytive ❤.

/Fanny

VAGIVITAL

Diagnostiser - Behandler - Forebygger