STAY PUSSYTIVE - Vi må snakke mer om vulva, klitoris og skjeden

Her om dagen fikk jeg en SMS fra en av mine nærmeste venninner som fortalte at hun hadde kjøpt en nøkkelring til oss begge. Det var en heklet vulva med en liten perle som klitoris. Jeg ble så utrolig glad! Både for å få en helt uventet gave og fordi hun kjenner meg så godt og vet hva som gjør meg glad. Å få en nøkkelring som ser ut som kvinnelige kjønnsorganer gjør meg veldig glad


Mellom matlaging og godnatthistorier for barna fortsatte vi å sende tekstmeldinger resten av kvelden om vulva, brystvorter, skjeden og hvorfor det er lettere å fortelle at du har lus i håret enn å snakke om kløe i underlivet. Det er ting jeg kan irritere meg over. Rettferdigheten i at kvinner ofte må lide litt, og at det også skjer i stillhet. Og at det er så mye vi fortsatt ikke kan snakke om, noe som er flaut og om alt det vi ennå ikke vet om kjønnet vårt. Hvorpå min venn skrev:

 

"Gikk forresten på tantra for to uker siden og ble fortalt at vi kan få 10 forskjellige orgasmer. Jeg visste bare om to jeg!"

 

Der var det. Enten det er sant eller ikke, er det et ytterligere bevis på hvor lite vi vet om kjønnet vårt og hvor sjelden vi deler erfaringer. Selv har jeg aldri delt noen personlig opplevelse av "forskjellige typer orgasmer" med vennene mine. For å være ærlig aner jeg ikke om vennene mine får en eneste liten orgasme eller har tilgang til ti forskjellige varianter.

I den pågående samtalen om det kvinnelige kjønnet kan det også noen ganger oppstå et feilrettet sinne mot menn som sammenligner «lidelsen» til menn og kvinner i stedet for å fokusere på den helt fantastiske fenomenaliteten til vulva og den imponerende muskelen som er livmoren (hvis menn hadde livmor, de ville ha ødelagt den helt sikkert😉).

Jeg må innrømme at det definitivt har vært tider også da jeg med glede har fortalt mannen min om alle plagene kvinner kan lide av ut av mitt sinn i et forsøk på å demonstrere en slags kjønnsmessig urettferdighet. Tilstander som også inkluderer fødselsskader, menopausale symptomer og PMS, for ikke å nevne "orgasm gate", der studier har vist at omtrent 95 prosent av heterofile menn får orgasme når de har sex i et forhold, mens bare 65 prosent av kvinnene gjør det. Til tross for at det er kvinner og ikke menn som (ifølge tantra) kan få 10 forskjellige typer orgasmer😊

Men jeg vil helst ikke avslutte det der. At jeg begynner å undervurdere og sammenligne hvem som har blitt «torturert» mest. Jeg tror det blir feil fokus. Det skaper ikke god energi. Fokuset bør være på å oppløfte, rose og bokstavelig talt skryte av det kvinnelige kjønn. At vi avdramatiserer alt som oppleves som flaut og deler våre erfaringer med hverandre og at vi også sørger for å tilegne oss mye kunnskap om kjønnet vårt. At vi for eksempel lærer alt om overgangsalder og hvordan menstruasjonssyklusen vår fungerer. At vi tar en titt i et speil og ser hvordan vi faktisk ser ut og ja... definitivt mer kunnskap om den kvinnelige orgasmen!

I en tidligere blogg «Gynekologen svarer på spørsmål du aldri har våget å tie», forteller gynekolog Arne Rådestad at mange kvinner aldri har sett på underlivet med speil. Arne forteller også at en av hans største lærdommer som gynekolog er den enorme variasjonen som finnes i det kvinnelige kjønnet. At vulva både ser annerledes ut, og at det også er stor forskjell på hvordan ulike kvinner forholder seg til kjønnsorganene. Jeg skulle ønske vi kunne snakket litt mer om det.

 

Les hele bloggen "Gynekologen svarer på spørsmål du aldri har turt å spørre om" her

 

Denne uken mottok jeg en e-post fra en av våre kunder som nettopp hadde skrevet en flott anmeldelse om vår selvtest VagiVital VS for vaginale infeksjoner, hvor hun også minnet meg på viktigheten av å dele våre erfaringer:

«Jeg synes det er så viktig at vi snakker åpent om dette temaet.

Fitteproblemer er virkelig noe jeg brenner for siden jeg

har hatt så mange problemer opp gjennom årene. Vi kvinner som har disse

problemer, trenger å få ut informasjonen. Å vite at du ikke gjør det alene er så viktig! Håper forskningen på fitteproblemer blir bedre!!🌸"

 

VagiVital VS Selvtest for vaginale infeksjoner finner du her

 

Jeg er så utrolig stolt over å jobbe for VagiVital, som fokuserer på kvinners intimhelse og med produkter som faktisk er utviklet basert på forskning. Å heve den intime helsen til kvinner - på en naturlig og avdramatisert måte, med humor og glimt i øyet er så utrolig verdifullt. Visittkortet mitt sier STAY PUSSYTIVE nederst av en grunn. Administrerende direktør spurte meg her om dagen hva begrepet betyr for meg, og det er flere svar på det spørsmålet. For meg personlig betyr STAY PUSSYTIVE en positiv tilnærming til vulvaen. Å ha en nysgjerrig holdning med litt humor og litt "djevelsk sykepleie". «Love the vulva» høres kanskje ikke pretensiøs ut, men jeg skulle ønske alle kvinner (og menn) ville fjerne alt pinlig, skyldfølt eller negativt om kvinners underliv. Uavhengig av tørre slimhinner, illeluktende utflod, fødselsskader, urinveis- eller soppinfeksjoner og så videre. Alt det er også inkludert i det kvinnelige kjønnsorganet.

 

Du finner VagiVital AktivGel for tørre slimhinner her

 

Jeg forstår selvfølgelig at det kan være utrolig vanskelig å "elske sin vulva" i perioder med ulike plager, men det er kanskje nettopp på disse tidspunktene vi skal sende litt ekstra kjærlighet til sexen vår?

Hva betyr STAY PUSSYTIVE for deg?

Send meg en e-post med dine personlige tanker

E-post: fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se

 

Hold deg frisk og nyt sommeren🌺

/Fanny

PS. Navnet mitt "Fanny" betyr faktisk vagina, ironisk nok som det er, og det er jeg ekstremt stolt av