Sommerguide for å unngå underlivsproblemer

Sommeren - en herlig årstid for sol, bading og avkobling. Iskrem, sand mellom tærne og endeløse dager på stranden, eller på vannet. Men hvis vi skal være ærlige, lurer det noen utfordringer som kan få selv den mest velplanlagte sommeren til å føles litt... ...ukomfortabel. Ja, vi snakker om de uvelkomne ubehagene som kan dukke opp når du går rundt i fuktig badetøy og plasker rundt i bassenger og hav. Men ikke bekymre deg, vi i VagiVital har tipsene og produktene som hjelper deg å nyte sommeren til fulle uten bekymringer ❤️

Her er noen av de vanligste underlivsprobelemer om sommeren, med årsaker, symptomer og hvordan du kan forebygge dem:

SOPPINFEKSJONER
🌸 Årsak: Soppinfeksjoner oppstår når underlivet blir varmt og fuktig, noe som nesten er uunngåelig når du lever ditt beste sommerliv i vått badetøy.
🌸 Symptomer: Kløe, svie og hvitaktig, grumsete utflod.
🌸 Forebygging: Skift til tørre klær etter bading. Velg luftige klær som puster - din beste venn er nå bomull! Vi har foreløpig ingen studier som beviser at vår bestselger VagiVital AktivGel https://vagivital.no/products/vagivital-aktivgel-36-ml-cirka-30-doser kan behandle soppinfeksjoner, men mange av våre kunder forteller oss at de har fått hjelp til å forebygge tilbakevendende soppinfeksjoner etter å ha brukt AktivGel en stund, noe som er en ekstra bonuseffekt ❤️

BAKTERIELL VAGINOSE
🌸 Årsak: Balanseforholdet mellom gode og dårlige bakterier i skjeden kan bli forstyrret, særlig etter bading i klor- eller saltvann.
🌸 Symptomer: Tynn, grålig utflod med en tydelig fiskelukt (ikke den friske havbrisen vi alle vil ha).
🌸 Forebygging: Skyll av med rent vann etter bading, unngå intimhygieneprodukter som inneholder såpe (selv skånsom såpe) eller parfyme.
🌸 Behandling av bakteriell vaginose: Bruk Vernvia vaginalmousse by VagiVital https://vagivital.no/products/vernivia-vaginal-mousse som behandler bakteriell vaginose i løpet av 7 dager og lindrer illeluktende utflod i løpet av 12 timer 🙌

Finn ut mer om bakteriell vaginose og hvordan du kan behandle og forebygge det her! 

URINVEISINFEKSJON (UVI)
🌸 Årsak: Bakterier som finner veien inn i urinrøret, ofte forverret av lange dager i badetøy og kanskje litt for mye strandtid uten toalettpause.
🌸 Symptomer: Svette ved vannlating, hyppig tissetrang og smerter i underlivet.
🌸 Forebygging: Drikk rikelig med vann, sørg for å tisse etter bading og sex. Bruk VagiVital Urinveisinfeksjon Selvtest https://vagivital.no/products/vagivital-urinary-tract-infection-self-test for å få en rask diagnose med 99% nøyaktighet.

 

Tørre og skjøre slimhinner kan også påvirke vevet i urinveiene, inkludert urinrøret og urinblæren, noe som gjør dem mer utsatt for infeksjoner. Når vevet i urinveiene blir tynnere og mindre elastisk, kan urinrøret bli irritert og betent, noe som kan føre til urinveisinfeksjoner. Vi har ingen studier med VagiVital AktivGel knyttet direkte til urinveisinfeksjoner, men siden gelen styrker og fukter slimhinnene, kan det være grunnen til at så mange av våre kunder rapporterer at gelen også har hjulpet dem med å forebygge urinveisinfeksjoner.

Les mer om symptomer, årsaker og hvordan du kan forebygge urinveisinfeksjoner her! 

TØRRE SLIMHINNER
🌸 Årsak: Tørre slimhinner kan forekomme selv hos yngre kvinner, og forverres ofte av klorvann og mye soling som tørker ut hud og slimhinner.
🌸 Symptomer: Tørrhet, irritasjon, kløe, svie, smertefulle sprekker og ubehag (ikke akkurat det man ønsker når man skal nyte sommeren).
🌸 Forebygging: Etter bading i basseng eller sjø, skyll av med rent vann for å fjerne klor eller salt som kan irritere og tørke ut slimhinnene. Vask ALDRI underlivet med produkter som inneholder såpe eller parfyme (ja, vi har snakket om dette før, men det er viktig❤️), da dette irriterer og tørker ut slimhinnene. Hvis du ennå ikke har prøvd vår egen intenst fuktighetsgivende intimvask VagiVital V Cleanser https://vagivital.no/products/3-pakning-vagivital-v-cleanser , så ikke gjør det - for du vil aldri noensinne ønske å bruke noen annen intimvask 😊 V Cleanser intimvask er basert på vår bestselger AktivGel med de samme unike fuktighetsgivende egenskapene og er i tillegg 100% såpe- og parfymefri - for daglig intimvask 🙌
🌸 Behandle tørre slimhinner: Det finnes heldigvis en hormonfri løsning for tørre slimhinner! VagiVital AktivGel er en ikke-klebrig vaginalgel som har blitt studert på svenske universitetssykehus. Resultatene viser at VagiVital AktivGel reduserer symptomer på tørre slimhinner, blant annet kløe, irritasjon og smerter ved samleie og vannlating, og forbedrer håndteringen av urininkontinens.

Kjøp vårt fuktighetsgivende intimpleiesett med AktivGel og V Cleanser intimvask og få 10% rabatt her!

IRRITASJON OG EKSEM
🌸 Årsak: Kjemikalier i svømmebassenger eller salt i sjøvann kan irritere hud og slimhinner.
🌸 Symptomer: Rødhet, kløe og tørrhet.
🌸 Forebygging: Skyll av salt og klor med rent vann umiddelbart etter bading. Sørg for å velge 100% såpefrie og parfymefrie produkter til intimvask. I tillegg kan kjemikalier i parfyme, vaskemidler og tøymykner irritere huden. Med undertøy i bomull lar du huden puste og reduserer risikoen for opphopning av fuktighet og varme, noe som kan forverre eksemet. Etter bading - skift til tørt undertøy for å unngå at det blir liggende fuktighet på huden, noe som kan forverre eksemet.

6 TIPS FOR Å UNNGÅ UNDERLIVSPROBLEMER I SOMMER

  1. Skift umiddelbart: Å sitte i vått badetøy er en enkel måte å få problemer på. Skift til tørre klær så snart du kan etter at du har badet.
  2. Skyll av deg: Etter en dukkert i bassenget eller sjøen bør du skylle av med rent vann for å fjerne klor og salt.
  3. Velg riktig badetøy: Bruk badetøy i materialer som puster og tørker raskt. Unngå syntetiske materialer som holder på fuktigheten.
  4. Tiss etter samleie: Hvis sexlivet går hett for seg i sommer, bør du sørge for å tisse etter samleie for å redusere risikoen for infeksjoner.
  5. Unngå trange klær: Bruk luftige og behagelige klær for å unngå unødvendig irritasjon og fuktopphopning i underlivet.
  6. Mild intimvask: Bruk en mild, fuktighetsgivende intimvask som VagiVital V Cleanser for å holde underlivet rent uten å tørke det ut. Den er tilgjengelig i 3-pakninger med 10% rabatt - perfekt for å fylle på til sommeren!

Vi i VagiVital ønsker deg en fantastisk sommer fylt med glede, avslapning og masse bading!

Ta vare på deg selv og Stay Pussytive i sommer ❤️

/VagiVital teamet