Bli kvitt soppinfeksjonen i underlivet

Slik blir du kvitt en soppinfeksjon i underlivet

Har slimhinnene dine samme fuktighet som en ørken med en blussende rødhet som klør og svir? Kanskje du også har en cottage cheese-aktig, hvitaktig utflod?

Ja, da har du sannsynligvis en soppinfeksjon!

 

SÅ VANLIG ER SVOPPSINFEKSJONER I UNDERLIVET

Du er ikke alene i denne tilstanden! Omtrent 75% av alle kvinner lider av en soppinfeksjon i underlivet på et tidspunkt i livet og alle som noen gang har vært rammet vet at det kan være ekstremt stressende! Heldigvis behandles de fleste soppinfeksjoner lett med lokale eller orale anti sopp legemidler, og etter det forsvinner vanligvis problemene, men med noen, vanligvis i 25–34 års alderen, har de høyere risiko for tilbakevendende soppinfeksjoner.


TILBAKEVENDENDE SOPPINFEKSJONER

Så hva teller som tilbakevendende soppinfeksjon? Ja, det sies vanligvis at man må ha minst 3-4 soppinfeksjoner/år for at det skal defineres som tilbakevendende vulvovaginal candidiasis (RVVC), dvs. tilbakevendende kroniske soppinfeksjoner, som rammer ca 6-9% av kvinner i fertil alder .

Dette kan være ekstremt vanskelig og det krever også ofte regelmessig kontakt med helsevesenet, da RVVC kan være vanskelig å behandle.


SMERTER UNDER SAMLEIE

En underbehandlet soppinfeksjon kan føre til smerter ved samleie. Mange kvinner med smerter i underlivet, såkalte vulvasmerter (vestibulodyni), sier også at de tidligere har hatt gjentatte soppinfeksjoner. Vulvarsmerter gjør at det også kan være vanskelig å bruke tamponger, gå i trange klær, sykle og sykle.

 

ÅRSAK TIL KRONISK SOPPINFEKSJON

Det er flere faktorer som kan bidra til at en kvinne lider av kronisk soppinfeksjon (RVVC) og det kan også være en kombinasjon av flere ulike risikofaktorer. Noen av de vanligste er:

  • En pågående eller nylig fullført antibiotikabehandling,
  • Diabetes
  • Svangerskap
  • Cellegift
  • Hormonelle faktorer
  • Ved kronisk soppinfeksjon (RVVC) er det også vanlig å ha en annen skjedesykdom som; bakteriell vaginose eller vulvasmerter (vulvodyni).

 

SLIK BEHANDLER DU SOPPPINFEKSJONER I UNDERLIVET

Enkelte soppinfeksjoner i underlivet er ofte enkelt behandlet med reseptfrie medisiner eller en enkelt dose soppdrepende medisiner foreskrevet av en lege. På den annen side kan det å leve med tilbakevendende vaginal soppinfeksjon påvirke både livskvalitet og samliv, men det er lys i enden av tunnelen!

Første steg ved tilbakevendende soppinfeksjoner er å søke hjelp hos gynekolog/ungdomsklinikk og gjøre en soppdyrking for å finne riktig behandling. Når du lager en kultur er det også viktig at du ved prøvetaking har pågående problemer og at du ikke skal ha brukt noe soppdrepende middel de siste 2–3 ukene. 

Dessverre finnes det fortsatt ingen 100% behandling for kronisk soppinfeksjon, men langtidsbehandling med reseptbelagte soppdrepende middel i kombinasjon med mykgjørende og fuktighetsgivende behandling er i mange tilfeller vellykket.

 

RENS UTEN SÅPE

Rengjøring av intimområdet med såpe risikerer å tørke ut de sensitive slimhinnene og forstyrre pH-balansen, noe som også kan forverre soppinfeksjonen.

Vår patenterte snille og omsorgsfulle VagiVital V Cleanser er en intimvask som er både annerledes og helt unik på markedet!

Dette produktet har samme fuktighetsgivende og unike egenskaper som VagiVital AktivGel men tilsatt litt rapsolje. En såpe risikerer å tørke ut skjeden. En olje kan bare fjerne fettløselige urenheter. Det er her VagiVital V Cleanser kommer inn! Til tross for at den er såpefri, kan den rense både fett- og vannløselige urenheter samtidig som den tilfører fuktighet uten å forstyrre den delikate pH-balansen i skjeden. Dette reduserer kløe, behandler tørrhet og forhindrer sprekker som forverrer soppinfeksjonen.

VagiVital V Cleanser finner du her

 

EN GLAD VAGINA ER EN FUKTIG VAGINA ❤

Tørre slimhinner gir noen ganger de samme symptomene som en soppinfeksjon med svie, kløe og irritasjon, og det kan oppstå små sprekker som også gjør det lettere for soppen å ta tak. Slimhinnen i skjeden trenger fuktighet for å føles bra, og tørre slimhinner påvirker ofte bakteriefloraen, noe som øker risikoen for soppinfeksjon. En glad skjede er en fuktig skjede ❤

VagiVital AktivGel er en hormonfri aktiv gel som fukter de tørreste slimhinnene, reduserer kløe og hindrer sprekker, som igjen reduserer risikoen for soppinfeksjon.

Du finner VagiVital AktivGel her

  

FREMTIDENS FORSKNING

Det er behov for å utvikle nye behandlinger mot soppinfeksjoner og det pågår studier for å finne nye, effektive behandlingsmetoder. Det er også studier som undersøker en ny vaksine som kan redusere tilbakefall hos kvinner med kroniske tilbakevendende soppinfeksjoner. Det er også testet om tilførsel av laktobaciller vaginalt eller oralt kan fungere som en forebyggende behandling mot sopp i underlivet, men foreløpig er det ingen vitenskapelig dokumentasjon som støtter probiotisk behandling – det finnes ingen tilstrekkelig gode studier som har kunnet evaluere dette.

I dag behandles ofte soppinfeksjoner med såkalte soppdrepende midler. Fordi soppinfeksjonen i mange tilfeller kommer tilbake, blir kvinner ofte behandlet gjentatte ganger, noe som har ført til at soppen har utviklet resistens mot medisinene. Det vil derfor være behov for et legemiddel som både kan hindre at plagene kommer tilbake og som samtidig ikke inneholder soppdrepende midler.

 

DET ER VIKTIG Å HA EN DIAGNOSE

Noen ganger kan det også være vanskelig å skille mellom en soppinfeksjon og bakteriell vaginose, da symptomene ofte kan være like. Les mer om bakteriell vaginose her

Siden mange kvinner ikke vet om bakteriell vaginose, behandler de seg ofte for en soppinfeksjon (siden symptomene er like), som gjør at symptomene vedvarer. I 10–15% av tilfellene oppstår også bakteriell vaginose og candidasis (soppinfeksjon) samtidig, noe som krever to ulike behandlinger.

 

VagiVital VS for vaginale infeksjoner er en selvtest som du enkelt kan gjøre hjemme. På 30 sekunder og med 92% nøyaktighet får du svar på om du har en vaginal infeksjon.

Du finner VagiVital VS for vaginale infeksjoner her