Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva er vaginal atrofi?


Det er den medisinske betegnelsen på tørre slimhinner i skjeden. Det kan gi plager som kløe, svie, ubehag ved samleie og smertefull og hyppig vannlating.


Hvordan oppstår vaginal atrofi?


Når kroppen har redusert østrogenproduksjon. Dette rammer kvinner i overgangsalderen, men også yngre kvinner ved amming eller som følge av sykdom.


Hvor vanlige er plagene?


Vanlige! 40–60 % av alle kvinner får disse plagene under og etter overgangsalderen.


På hvilken måte er vaginal atrofi forskjellig fra andre underlivsplager?


Symptomer på tørre slimhinner kan forveksles med andre underlivsplager, blant annet sopp og bakteriell vaginose. Men ved vaginal atrofi får ikke kvinnen plager i form av utflod.


Er VagiVital helt hormonfritt?


Absolutt, den aktive gelen inneholder ikke hormoner!


Hva er forskjellen på VagiVital og tilsvarende produkter?


VagiVital er helt hormonfritt. Gelen har dessuten en praktisk applikator med én standarddose for hver påføring. Gelen inneholder ikke fett, og applikatoren kan derfor enkelt rengjøres med varmt vann. Og ikke minst er VagiVital helt og holdent et svensk produkt, med kort ingrediensliste og klinisk dokumentert effekt.


Hvor lenge varer en behandling?


Du påfører én standarddose med applikator hver dag i 12 uker. Deretter ved behov. Enkelt og uten søl – slik det skal være!


Blir man helt symptomfri etter behandling?


Våre kliniske resultater fra multisenterstudien viste tydelige forbedringer av alle typer plager. Mange av kvinnene som deltok i studien, ble også helt symptomfrie.


Jeg forsøker å bli gravid, kan jeg bruke VagiVital?


VagiVital inneholder ikke sæddrepende midler, men ettersom effekten på sædcellers bevegelighet er ukjent, bør du som en ekstra forholdsregel vente med å bruke gelen hvis du forsøker å bli gravid.


Kan jeg bruke VagiVital like etter fødselen?


Nei, VagiVital skal ikke brukes like etter en fødsel.


Fungerer VagiVital også for yngre kvinner?


Ja! Gelen fungerer for alle kvinner. Intimplager og tørre slimhinner kan forekomme i ulike faser av livet, blant annet i forbindelse med amming, sykdom og overgangsalder.


Hva gjør jeg hvis VagiVital ikke gir ønsket effekt?


Du kan gjenta kuren ved behov, men kontakt gjerne lege for å finne ut hva du bør gjøre videre. 


Er VagiVital reseptfritt?


Ja! Bestill VagiVital her!